Over ons

Hallo, ik ben Petra Bonthuis, geboren in 1974, getrouwd en heb twee kinderen, een zoon en een dochter.

Mijn hobby is breien, maar dan niet op de traditionele manier zoals sokken of truien breien. Nee, mijn passie ligt bij het maken van poppenkleren voor poppen van ongeveer 46 cm. van het Duitse merk Götz (Goetz) en voor Baby Born poppen.

Als klein meisje was ik al bezig om voor mijn eigen babypop een garderobe te maken. Een paar jaar geleden wilde ik wel eens wat meer dan alleen truitjes en broekjes breien. Ik wilde graag baljurken, avondjurken of  jurken uit vroegere jaren maken. Deze ideeën kon ik niet kwijt in de kleren voor een babypop. Ik ben toen gaan zoeken naar  een pop waar ik dit wel voor kon doen en kwam uit bij de poppen van Götz. Het maken van kleertjes voor babypoppen blijft ook nog steeds erg leuk om te doen.

Het is wel een tijdrovende hobby waar je veel geduld voor moet hebben. Eén jurk is niet in een paar uur klaar. Gemiddeld zit in één jurk ongeveer 50 uur. Ook aan één bol wol of aan één meter kant heb je ook lang niet genoeg. Vijf of meer bollen komt eerder en aan kant moet je ook wel rekening houden met  5 á 6 meter. Maar dat mag de pret niet drukken, het resultaat is dan ook bewonderenswaardig, al zeg ik het zelf.

Kijk snel in de galerij om ook de creaties te bewonderen.

Veel plezier.